perjantai 20. joulukuuta 2013

Marraskuun leivontahaaste ja palkinto

Leivontafoorumin marraskuinen leivontahaaste oli toistaa jokin viime vuoden haasteiden leipomuksista. Minulle tuli välittömästi mieleen kaksi eri leipomusta, joita olen halunnut testata. Perhe valitsi niistä suklaisen vaihtoehdon. Osallistuin marraskuun haasteeseen leipomalla Puolukkaisen suklaakakun ja valmistamalla sen seuraksi kanelisen kaakaon. Alkuperäisellä leipomuksella viime vuonna haasteeseen osallistui Katjuzqa (hänen bloginsa löytyy täältä). 

Puolukkainen suklaakakku

175 g voita
3 kananmunaa
2,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 dl leivontakaakaota
0,25 tl suolaa

2 dl puolukoita

Tarjoiluun:
2 dl vispikermaa
2 tl sokeria
vaniljansiemeniä


Sulata voi ja jätä jäähtymään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot, kaako ja suola keskenään. Lisää taikinaan vuorotellen sula voi ja kuivat aineet. Kaada taikina voideltuun n. 24 cm irtopohjavuokaan (laita pohjalle leivinpaperi niin kakku ei jää kiinni). Ripottele taikinan pinnalle puolukoita. Paista uunin alatasolla 175 asteessa 25-30 minuttia.
Anna kakun jäähtyä ennen tarjoilua. Säilytä jääkaapissa.
Tarjoilua varten vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi, mausta se sokerilla ja vaniljansiemenillä.


Kanelinen kaakao

1 dl vettä
4 rkl tummaa kaakaojauhetta
3-4 rkl fariinisokeria
1 tl kanelia
1 l maitoa

Mittaa kattilaan vesi, kaakaojauhe, kaneli ja fariinisokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi. Lisää maito ja kuumenna kokoajan sekoittaen. Kaada laseihin ja koristele vatkatulla kermalla, suklaalastuilla sekä kanelijauheella.
Jos haluat nauttia kaakaon kylmänä, anna mausteseoksen jäähtyä ja lisää joukkoon kylmä maito.





Sijotuin leipomuksella kolmannelle sijalle ja palkinto saapui postiin muutoma päivä sitten. Tällä kertaa postista löytyi aivan mielettömän ihana leivonta-aiheinen paketti Fazerilta! Paketista löytyi erilaisia crunch-pusseja (2 x Marianne, Turkinpippuri, Taloussuklaa, Wiener Nougat ja Tutti Frutti), paketti leivontakaakaota, erilaisia leivontasuklaita (valkosuklaa, sitruunainen valkosuklaa, tummasuklaa sekä premium tummasuklaa), nuolija ja ihana pieni reseptivihko (josta muuten lasten kanssa jo löydettiin leipomuksia testattavaksi!).
Suuri kiitos palkinnosta!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti