perjantai 28. syyskuuta 2012

Mutakakkua ja puolukkasorbettia

Taas kerran mielessä kaihersi makuyhdistelmä makeaa suklaata ja jotain ihanaa kirpeää kaveriksi. Niimpä ajattelin vihdoin testata millaista sorbettia puolukasta saisi aikaiseksi ja kaveriksi ajatuksissa istahti ihanan suklainen mutakakku.

Mutakakku

3 munaa ja 1 munan keltuainen
2 dl sokeria
200 g tummaa suklaata
200 g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Voitele ja jauhota halkaisijaltaan n. 26 cm irtopohjavuoka (laita pohjalle leivinpaperia). Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Sulata suklaa ja voi ja jätä jäähtymään.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää hieman jäähtynyt voi-suklaa seos vaahtoon ja sekoita. Siivilöi vehnäjauhot ja leivinjauho taikinaan ja sekoita huolellisesti. Kaada taikina irtpohjavuokaan ja paista alimmalla ritilätasolla 20-25 minuuttia.
Anna jäähtyä hetken aikaa ja poista vuoan reunat.


Puolukkasorbetin tein samalla ohjeella kun vadelmasorbetinkin. Tällä kertaa en tosin siivilöinyt puolukan kuoria pois, mielestäni ne ei pahemmin haittaa sorbetin seassa. Sorbetin teosta ylijäävän valkuaisen sai näppärästi ujutettua tuonne mutakakun taikinaan, niin ei sekään mennyt haaskuulle. Ja puolukkasorbettia kyllä todellakin oli syytä sekoittaa muutoman kerran pakastamisen aikana ettei puolukka vajoa kulhon pohjalle.


Tämä oli aivan järkyttävän hyvää! Puolukan ystävälle puolukkasorbetti on jotain aivan mielettömän ihanaa ja kun sen kaverina tarjoaa tuota suklaista unelmaa, ei voi kun hymyillä. Seuraavaksi täytyisi kai vihdoin testata millaista sorbettia saisi aikaiseksi karviaisista, niitä kun en oikein osaa käyttää yhtään mihinkään leivonnassa eikä niitä pakkasesta tule syötyä sellaisenaaknaan, niin saisi karviaisetkin johonkin hyötykäyttöön.

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta! Tein ohjeellasi puolukkasorbettia creme bruleen seuraksi ja oli oikein suussa sulavaa :)

    VastaaPoista